• Don't kill the messinger

  27 oktober 2016

  "Het" hypothetisch anders zijn

  Dit werk heb ik gemaakt na het zien van de verdrinkings dood op zee van 2 jonge jongens met een reddingschip langzij. 

  In memoriam

  Ik wil weten hoe het zou zijn als blaadje van de bomen in de wind terecht  te komen en verdwijnen met 't zijn.

  Lees meer >> | 1624 keer bekeken

 • The realities of the embroidery

  7 september 2015

   The realities of the embroidery

  De sensatie een wereld binnen te dringen dat postuum is, als een droom.  Het niet weten of de maker -maakster nog in leven is.             Het startpunt is duidelijk, de beslissende stap zet ik pas als er geen oorsprong meer te vinden is. 

  Gevonden objecten verwerk ik als samenvatting van oude sentimenten door deze opnieuw in het licht te plaatsen. Ze zijn zwijgzaam maar verraden de kern van hun wezen.  Veel symboliek wordt in traditionele, universele, aechetypische en in plaatselijke culturen gebruikt.. Deze facetten spelen altijd mee in mijn werk. 

  Centraal staat in dit werk de 'vergeten' identiteit en cultuur. Daarin probeer ik op een kritische manier een synthese met het verleden en de actualiteit van vandaag en morgen te vermengen. Het is een stukje geografie en tijd die ontstaan tijdens het proces van verzamelen, onderzoek, het assembleren die leiden tot de uiteindelijke presentatie. 

  Wanneer ik een uitnodiging krijg doe ik onderzoek en orden de 'gevonden/gezochte' voorwerpen op een weegschaal om deze samen te brengen in een concept en een context.  Daarnaast probeer ik het begrip (kunstwereld) kunsthandel, en het volkse kunstbegrip te ontrafelen.                    

  Lees meer >> | 1970 keer bekeken

 • Het nieuwe verleden

  10 augustus 2014

  Soms heel even, ontvouwt zich het prille begin van een sprookje.Er was eens een gedachte. Die gedachte streefde naar plausibiliteit, naar elegantie en tegendraadse onverbiddelijkeheid. Mijn laatste sprookje onvouwde zich bij het vinden van een borduurwerk. 

  Daabij stelde ik mij de vragen: wat is hiervan de waarde? Is er een gebruikswaarde? Zoniet dan een historische waarde? 

  Lees meer >> | 2217 keer bekeken

 • Remember

  20 november 2013

  Nog enkele weken en dan is de tentoonstelling in de Nederlandsche Cacaofabriek alweer voorbij. Daarna gaan ze weer verhuizen terug naar het oude gebouw. Hopelijk wordt het weer als vanouds: experimentele en spraakmakende kunst.  

  Nog een paar dagen en dan komt er in s'Hertogenbosch een expo van alleen mijn schilderijen. Deze aankondiging komt nog.

  Lees meer >> | 2268 keer bekeken

 • Artist's Alphabet >byond the dead

  28 september 2013

  Gisteren een film gepost op You Tube.

  Dit is een film die ik gemaakt heb tijdens het lopende project  onderdeel van Metamorfose en identiteiten.

  Deze film bestaat uit 3 films in totaal die om het geheel te compleet te krijgen. Deze projecties worden later in een nog aan te kondigen tentoonstelling getoond. 

  Lees meer >> | 2215 keer bekeken

 • Website

  24 augustus 2013

  Vandaag mijn website bijgewerkt. Ben benieuwd of het nu begrijpelijker is. Daarnaast is eindelijk mijn boek 'the Falcery of the Secret Party' klaar. Ben tevreden over het eindresultaat. Het boek zal ik presenteren als op de tentoonstelling met gelijknamige boek naam in de Cacaofabriek te Helmond. Dit wordt een eindpresentatie van de bewerkte trouwjurken waaraan ik inmiddels al 2 jaar mee bezig ben. Dit gaat november/

  Lees meer >> | 2267 keer bekeken

 • Kasteel Tongelaar

  4 juli 2013

  Afgelopen dinsdag de groeps expo 'Eigenheid en Verscheidenheid' ingericht in Kasteel Tongelaar. 

  Een prachtige locatie waar je door het gehele kasteel kunst kunt bewonderen.  Zelf ben ik gecharmeerd van het kasteel maar ook van de omgeving. Als stadskind blijf ik het bijzonder vinden om de koeien zo dicht bij te kunnen benaderen. 

  Lees meer >> | 2428 keer bekeken

 • Meer blogs >>